facebook tetszik

2012. július 24., kedd

Mit vegyek fel? - 2. rész


....kortól függetlenül....

Számtalan emailt kapok, hogy anyósnak/nagymamának/anyának/nagynéninek ilyen-olyan alkalomra kéne valami szép, de úgy, hogy "hát ő nem nagyon hord ilyeneket, mert nem olyan helyen dolgozik/mert nem dolgozik/mert nincs hova felvennie".

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy mi (most a magam nevében beszélek, mint 30as éveim elején járó) még viszonylag könnyen beszélünk, ha a külsőnkről van szó.
Azt gondolom, hogy attól, hogy valaki átlépte a 40-et, 50-et, 60-at, vagy akár a 70-et, attól még nő marad. És igen... Megviseli az ember lányát a mindennapos küzdés az "életben maradásért" és legtöbbször legkisebb gondja is nagyobb, mint hogy arra gondoljon, hogy van-e szarkaláb a szeme körül, de valljuk be, hogy azért igencsak jól esik a kis női lelkünknek, mikor csinosan öltözhetünk, ékszert aggathaunk magunkra, belőjük a hajunkat és a borzalmasan kényelmetlen magassarkúban taposunk egész nap.
Szóval amikor anyósnak/nagymamának/anyának/nagynéninek kell ékszert készítenem, akkor leginkább a színekben tudom ezt kifejezni. A mélybarna, sötétzöld és fekete árnyalatok jutnak eszembe.

Aztán meglátom ezt a (talán 60-as éveiben járó?) nőt a képen és azt mondom, hogy kukába a fekete és sötét színekkel, hordjon minden érett korú nő világos színeket. :)

Fciskaságok, amik " anyósnak/nagymamának/anyának/nagynéninek " készültek (vagy készülhettek volna):

                                                                                                                      





                                                                                                                                 
                                                                                                                             

És hogy ne csak profin beállított fotókat mutassak vadidegen nőkről, hoztam Nektek egy képet, amit Szilvi küldött nekem annak idején! A nagyi ajándékba kapta a fciskaságot. És biztos vagyok benne, hogy lesz hova felvennie akkor is, ha ő nem az a fajta, aki ékszert hord. :)

A bejegyzésben használt képeket a hölgyekről a www.google.com képkereső szolgáltatásával, illetve a www.pinterest.com oldalon találtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése